Zo verbeter je de akoestiek in huis

Zo verbeter je de akoestiek in huis
28 augustus 2023

Heb je last van die vervelende galmen in huis? Of dringt het geluid van de TV door in elke kamer alsof er geen morgen is? Dat kan behoorlijk irritant zijn, toch? Maar geen zorgen, we hebben dé oplossing voor je! Met een paar slimme trucjes tover je je huis om tot een oase van rust en stilte waar je optimaal kunt genieten van wat quality time.

 

 

Tip 1: Kies de juiste raamdecoratie!

Thuiskomen in een oase van rust is toch het beste gevoel na een lange dag werken? Nou, 'zachte' materialen zoals gordijnen, vouwgordijnen of Duette® Shades zijn jouw nieuwe beste vrienden. Deze zachte helden absorberen geluid als geen ander! Met Duette® Shades geniet je zelfs langs een drukke weg van een oase van rust. Hoe cool is dat? Kom langs en ontdek alle mogelijkheden die bij jouw stijl passen!

 

 

Tip 2: Trakteer je voeten op comfort!

Stel je voor: je loopt door je huis op een zacht tapijt of vloerkleed en je voetstappen worden gedempt. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Tapijt en vloerkleden zijn niet alleen lekker zacht voor je voeten, ze verbeteren ook nog eens de akoestiek in huis! En vergeet de trap niet, daar is een traploper of bekleding ook een slimme zet!

 

 

Tip 3: Aan de wand!

Wist je dat behang niet alleen mooi is, maar ook een akoestisch wondermiddel? Hoe dikker en reliëfvoller het behang, hoe beter het geluid wordt geabsorbeerd. Dus gooi die verfkwast weg en kies voor behang! En als je twee zachte materialen, zoals behang en gordijnen, tegenover elkaar plaatst, kaatst het geluid niet meer terug. Hoe handig is dat?

 

 

Tip 4: Groen doet goed!

Planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze dempen ook nog eens het geluid. Dus haal die groene vrienden maar in huis en geniet van de rustgevende sfeer die ze brengen!

Dus zeg maar dag tegen die vervelende galmen en lawaaiige ruimtes, en hallo tegen een oase van rust en stilte in je eigen huis! Woon je in de omgeving van Haarlem, Bloemendaal en Santpoort en ben je op zoek naar inspiratie of interieuradvies? Kom naar Berg&Berg in Haarlem. Dé interieuradviseur voor jou en laat je informeren door onze stylisten. Kom gezellig langs in onze winkel en ontdek alle mogelijkheden om jouw huis om te toveren tot een rustgevend paradijsje! ??